JP Morgan'dan Türkiye büyüme tahmini

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye için 2021 yılı büyüme beklentisini artırdı. JP Morgan, Türkiye'de büyüme açısından aşılamaların hızının ve turizm  performansının kilit önemde olacağını belirtti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
JP Morgan'dan Türkiye büyüme tahmini

Kuruluş tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye için 2021 yılı büyüme beklentisi %4,8'den %6,1'e çıkarıldı. 2022 yılı büyüme beklentisi ise %4,1'den %3,4'e indirildi.

Raporda, "Türkiye'de ilk çeyrek büyümesi özel tüketimin ivme kazanması ile yukarı yönde sürpriz yaptı" ifadelerini kullanan kurum, "Daha güçlü büyüme dezenflasyon sürecine ve dış ödemeler dengesine ilişkin riskleri artırırken erken gevşetme adımı risklerini azaltıyor" tespitinde bulundu.

JP Morgan, Türkiye'de büyüme açısından aşılamaların hızının ve turizm  performansının kilit önemde olacağını belirtti. Erken bir gevşetme adımının TCMB'nin kredibilitesine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER