Son dakika: Fuhuş rezaletinde şok detay: Ajanda tutmuşlar!

Bursa merkezli 4 ilde fuhuş operasyonu yapıldı. Yabancı uyruklu kadınları fuhuş yapmaya zorlayan şüpheliler yakalandı. Operasyonda 'ajanda' detayı dikkat çekti.

POSTA POSTA
Son dakika: Fuhuş rezaletinde şok detay: Ajanda tutmuşlar!

Bursa merkezli 4 ilde gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda 13 zanlı gözaltına alındı. Fuhşa zorlanan kadınlara ait 7 pasaport ile fuhuştan elde edilen kazançların kaydedildiği ajandalar ele geçirildi.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Ahlak Büro Amirliği ekiplerince, çıkar amaçlı suç örgütü kurup yönettikleri, insan ticareti yaptıkları ve yabancı uyruklu kadınları fuhşa sürükledikleri iddia edilen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı.

Eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Bursa'da 8, İstanbul'da 3, Antalya ve Muş'ta birer şüpheli yakalandı.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN KAYITLARI VAR

Gözaltına alınan zanlılardan, örgütün elebaşı olduğu öne sürülen P.E. (43) ile Ü.Ç. (51), M.A. (38), S.G. (42), C.M. (39), M.A. (48), M.E. (50), O.Ç. (27), C.T. (41), Ü.Ş. (29), H.E. (32) ve Y.Ş'nin (36) çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu, Z.B'nin (40) ise kaydının olmadığı belirlendi.

FUHUŞ KAZANÇLARINI AJANDALARA KAYIT ETMİŞLER

Zanlıların ev, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız silah, pompalı tüfek, 213 tabanca ve tüfek fişeği, 28 uyuşturucu hap, 18 cep telefonu, bilgisayar, suçtan kazanıldığı tahmin edilen 7 bin 605 lira, 11 bin Kazakistan tengesi ve 58 bin Özbekistan somunun yanı sıra fuhşa zorlanan kadınlara ait 7 pasaport ile fuhuştan elde edilen kazançların kaydedildiği ajandalar ele geçirildi.

Fuhşa zorlandığı iddia edilen yabancı uyruklu kadınlardan 10'unun kaçtığı öğrenildi. Polis tarafından kurtarılan 6 kadın, İl Göç İdaresine teslim edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 13 şüpheli ise adliyeye götürüldü.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER