için kaldı

İHÜ'de Yazarlık Okulu programı 23' Mayıs'ta başladı

İbn-i Haldun Üniversitesi'nde Sanat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Başakşehir Belediyesi iş birliğiyle kalemine güvenen ve bu yönde eğitim almak isteyenler için Şair-Yazar A. Ali Ural ile Yazarlık Okulu programı 23' Mayıs'ta başladı.

GASTE24 GASTE24
İHÜ'de Yazarlık Okulu programı 23' Mayıs'ta başladı

Üniversite içinde yazan ve yazmaya ilgi duyan, bu konuda gayretli ve hevesli öğrencilerin yaratıcı yazma konusunda beceriler edinmelerini veya bu yönde sahip oldukları becerilerini geliştirmelerini; böylelikle yazınsal üretimleriyle topluma fayda sunacak kişilerin yetişmesine bir katkı sunmayı hedefleyen Yazarlık Okulu ilk dersini 23 Mayıs’ta gerçekleştirdi.

İlk etapta 1 yıl sürmesi planlanan bu yaratıcı yazma eğitimi süresince öğrenciler, nitelikli okumanın esasları, kurmaca edebiyat metinlerinin nasıl üretildiği, kurmaca metinlere ait unsurların ve yazma tekniklerinin neler olduğu, metnin üretiminin ilham kaynakları ve yaratıcılıkla ilişkisi gibi birçok sorunun cevabını interaktif bir atölye çalışması içinde keşfetme imkânı bulacak. Ayrıca ödevler, sunumlar, yazar buluşmaları, kitap ve film kritikleriyle de desteklenecek Yazarlık Okulu, öğrenciler için zengin ve eşsiz bir tecrübe fırsatı sunuyor.

Yazarlık Okulunun Açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan da Konuk Oldu

Programın ilk dersine konuk olan İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, Yazarlık Okulu öğrencilerini tebrik ederek yazınsal üretimin bireyler ve toplumlar için önemini değerlendirdi. “Yazı fark edilmeyeni fark etmektir. Yazarın yaptığı şey budur ve bizim de kendi hikâyelerimizi yazmamız gerekiyor. Yazmak toplum için bir şifadır.” diyerek bireylerin kendilerinin ve toplumlarının hikâyelerini başarılı bir şekilde ortaya koymalarının toplum adına iyileştirici bir tecrübe aktarımı olduğunu vurguladı.

“Direnenler, Sabredenler, Okuyanlar ve Kendilerine Yazmayı Bir Hayat Arkadaşı Olarak Kabul Edenler İstedikleri Yere Geldiler!”

Yazarlık Okulunun eğitmeni Şair-Yazar A. Ali Ural, açılış dersinde iyi bir kalem sahibi olmanın sabır ve istikrar gerektirdiği üzerinde durdu. “Birçok kalem sahibi gelecek zamanlar için büyük ümitler vermelerine rağmen direnmedikleri, sabretmedikleri ve üretmedikleri için kaybolup gittiler. Direnenler, sabredenler, okuyanlar; kendilerine yazmayı, sanatı bir hayat arkadaşı olarak kabul edenler bu alanda istedikleri yere geldiler, söz sahibi oldular, kalem sahibi oldular.” diyen Ural, edebi anlamda başarılı bir üretim gerçekleştirmek ve bu konuda arzuladıkları hedefe ulaşmak isteyen öğrencilere azimle, dirençle okumayı ve yazmayı sürdürmelerini tavsiye etti.

Yazarlık Okulu 1 yıl boyunca her pazar günü 18.00-20.00 saatleri arasında Sanat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının Zoom hesabı üzerinden öğrencileriyle buluşmaya devam edecek.

BİZİM HABER MERKEZİ 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER