CHP’nin salgından ‘sağlam’ çıkış formülü: ‘Çok ve rastgele test’

Salgında normalleşme stratejilerinin konuşulmaya başlandığı söyleyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ikinci dalgaya yakalanmamak ve ekonomik fırsatları kaçırmamak için iki tedbir önerdi: Birincisi çok sayıda ve rastgele test, ikincisi ise koruyucu ekipmanlara erişim kolaylığı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
CHP’nin salgından ‘sağlam’ çıkış formülü: ‘Çok ve rastgele test’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüs salgınından sorumlu bir çıkış için iki tedbir alınması gerektiğini vurgulayarak “İlk tedbir, test sayısının arttırılması ve filyasyon yönteminden, yaygın ve tesadüfi test yöntemine geçilmesidir. İkinci tedbir ise koruyucu ekipmanlara erişimin kolaylaştırılmasıdır” dedi. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Öztrak, özetle şunları kaydetti:

ALINMASI GEREKEN İKİ TEDBİR

“Koronavirüs salgınıyla mücadelede belli bir aşamaya gelindi. Artık ‘salgından çıkış’ ve ‘yeni normalleşme’ stratejileri konuşulmaya başlandı. İkinci bir salgın dalgasına yakalanırsak, bunun yol açacağı can kayıpları ve kaçıracağımız ekonomik fırsatlar çok büyük olacaktır. Sorumlu bir çıkış için mutlaka alınması gereken iki tedbiri tekrar hatırlatıyoruz; İlk tedbir, test sayısının arttırılması ve filyasyon yönteminden, yaygın ve tesadüfi test yöntemine geçilmesidir. İkinci tedbir ise yüz maskesi başta olmak üzere, koruyucu ekipmanlara erişimin kolaylaştırılmasıdır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER