Mozambik'te 250 bin çocuk salgın hastalık tehdidi altında

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çatışmalar ve terör saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan 250 bin Mozambikli çocuğun salgın hastalıkların tehdidi altında olduğunu açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mozambik'te 250 bin çocuk salgın hastalık tehdidi altında

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, mevsimsel yağışların, mülteci kamplarındaki salgın hastalıkların artmasına neden olduğuna dikkati çekti.

Fore, "Mozambik'in kuzeyindeki Cabo Delgado'da çatışmalardan kaçan yaklaşık 250 bin çocuk ölümcül hastalıkların tehdidi altında bulunuyor." uyarısı yaptı.

Kolera, ishal ve tifo gibi hastalıkların artmasında temiz su ihtiyacının karşılanamaması ve yetersiz beslenmenin de etkili olduğunu kaydeden Fore, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının da şartları olumsuz etkilediğini vurguladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER