Her şey İstanbul kararı ile başladı... İngiltere ve Portekiz arasında vaka krizi!

Kapılarını turistlere açan Portekiz'in İngiltere tarafından riskli ilan edilmesi ülkede isyana neden oldu. Portekizliler 'Vakalar İngilizler yüzünden arttı' diyor. Öte yandan tüm bunlar İstanbul hakkında verilen bir kararla başladı. Detaylar haberimizde...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Her şey İstanbul kararı ile başladı... İngiltere ve Portekiz arasında vaka krizi!

İngiltere hükümetinin Portekiz'i "seyahat için güvenli" anlamına gelen yeşil ülkeler listesinden çıkarması Avrupa'da deprem etkisi yarattı. Yeni kurallar gereği İngiltere vatandaşları zorunlu haller dışında Portekiz'e gidemeyecek, İngiltere'den Portekiz'e dönenler ise 10 gün karantinada kalacak.

Karara hem İngiltere vatandaşlarından hem de Portekiz hükümetinden tepkiler geldi. Portekiz Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Londra hükümetinin kararı "akıl almaz" olarak nitelendirilerek, "Portekiz dikkatli ve kademeli açılma planını yürütmeye devam etmektedir. Burada yaşayanlar ya da bizi ziyaret edenler için belirlenmiş olan güvenlik kuralları açık ve nettir" ifadeleri kullanıldı.

Yaz tatili için Portekiz'i seçip rezervasyonlarını çoktan yaptırmış olan binlerce İngiliz de mağdur edilmekten şikayetçi. Turizm sektörü temsilcileri ve tur operatörleri ise alınan kararın Portekiz'in geneli için uygulanmasının "adaletsiz" olduğunu ve kendilerini zarara uğratacağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER