için kaldı

MEB'den 'KPSS puanıyla öğretmen ataması' açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanıyla öğretmen atamalarına başvuran adayların sorularına açıklık getirdi. Açıklamada başarı sırasına göre bir işlem yapılmadığı, öğretmen atamaya ilişkin mülakat listesinin standartlaştırma işlemleriyle elde edilen ‘sınav puanı’ üzerinden yapıldığı belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
MEB'den 'KPSS puanıyla öğretmen ataması' açıklaması

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2018 ve 2019 yıllarına ait KPSS puanlarının 2020 öğretmen atamalarında kullanılması, öğretmen atama sürecinde 2019 yılında yapılan KPSS puanlarıyla başvuru yapan öğretmen adaylarının ‘başarı sıralarının’ dikkate alındığı iddiaları üzerine konu uzmanı ve akademik danışmanlarla geçen yıl teknik inceleme ve bilimsel değerlendirmelerin yapıldığı hatırlatıldı.

‘MÜLAKAT LİSTESİ SINAV PUANI ÜZERİNDEN YAPILIYOR’

Başarı sırasının adaylara sadece kendisiyle birlikte sınava giren adaylara göre durumlarını görebilmeleri amacıyla açıklandığı ve ‘başarı sırasına’ göre bir işlem yapılmadığı, öğretmen atamaya ilişkin mülakat listesinin standartlaştırma işlemleriyle elde edilen ‘sınav puanı’ üzerinden yapıldığı belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER