Kılıçdaroğlu: Seçim parlamenter sistemle ilgili olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetelerin Ankara temsilcileri ile buluştu, Türkçe ezan okunması, Demirtaş kararı ve seçimle ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin yeniden yapılanması, güçlü parlamenter sistemle ilgili olacak. Geciken her gün fatura daha da artıyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kılıçdaroğlu: Seçim parlamenter sistemle ilgili olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri ile yaptığı toplantıda, gelen sorulara şu yanıtları verdi:

YENİ YILDA KARAMSAR DEĞİLİM: Zor bir yıldı. Yönetilemeyen Türkiye hepimizde ciddi kaygı yaratıyor. Yine de karamsar değilim. Türkiye’nin sorunlarını demokratik yollarla aşabileceği kanaatindeyim. Biz bu ülkeye demokrasi gelsin diye her türlü bedeli ödemeye hazırız.

ERKEN SEÇİM: Hükümet sorunları çözme kapasitesini kaybetti. Erken seçim istememin nedeni de Türkiye’nin giderek ağırlaşmakta olan faturayı ödemesini arzu etmememden kaynaklanıyor. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin yeniden yapılanması, güçlü parlamenter sistemle ilgili olacak. Geciken her gün fatura daha da artıyor. 2023’te ya da daha önce seçime gidilecek; bu yükü kaldıramaz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER