için kaldı

Mahkeme fesih kararını iptal etti

Mart ayında alınan Öğretmenler Sendikası Konseyinin feshedilmesi kararının Ürdün yargısı tarafından iptal edildiği bildirildi.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Mahkeme fesih kararını iptal etti

Sendika avukatlarından Bessam Ferihat, "Amman Temyiz Mahkemesi, Öğretmenler Sendikası Konseyinin feshedilmesi kararının iptalini onadı. İlk kararın sağlam bir hukuki temele dayanmadığı ve delil yetersizliği bulunduğu ifade edildi." dedi.

Karar gereği Konseyin görevine geri döneceğini kaydeden Ferihat, ancak Sendikanın fesih kararının devam ettiğini, bu konuda da yakında bir yargı kararının çıkacağını belirtti.

Ürdünlü öğretmenler, 22 Temmuz 2020'de, hükümetle Öğretmenler Sendikası arasında Ekim 2019'da imzalanan anlaşmanın şartlarının yerine getirilmesi talebiyle gösteri düzenlemişti.

Gösteriden birkaç gün sonra Amman Başsavcısı Hasan Abdellat, Sendikanın çalışmalarının durdurulması, Sendika merkezinin iki yıl süreyle kapatılması yönünde karar almıştı.

Amman Sulh Ceza Mahkemesi de 31 Aralık 2020'de Öğretmenler Sendikasının feshedilmesine ve Yönetim Kurulu üyelerinin bir yıl süreyle hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmişti.

Öğretmenler Sendikası Konseyi hakkında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede Sağlık Bakanlığına destek için bir miktar bağışta bulunduğu suçlamasıyla dava açılmış; ilgili mahkeme, mart ayında, "bağışların Sendikanın çıkarlarına zarar verdiği" gerekçesiyle Konseyin feshine hükmetmişti.

Ürdün'de 2011'de kurulan Öğretmenler Sendikasının yaklaşık 140 bin üyesi bulunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER