‘Mevlüt, İtalyan’ın kalbi Türkiye’yi unutmaz’

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, Çavuşoğlu’nu arayıp yardım için bunu söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Mevlüt, İtalyan’ın kalbi Türkiye’yi unutmaz’

TÜRK Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) A-400 M tipi en büyük askeri nakliye uçağı “Koca Yusuf”, İspanya ve İtalya’ya koronavirüsle mücadele kapsamında Milli Savunma Bakanlığı’nın dikimevi ve fabrikalarında üretilmiş değişik tür maske, sağlık tulumu ve dezenfektanları götürüp teslim ettikten sonra Ankara’ya geri döndü.

Yardım malzemeleri İspanya’ya götürülüp teslim edildikten sonra “Koca Yusuf”un ikinci durağı Avrupa’da en fazla ölümün görüldüğü İtalya oldu. Koronavirüsle mücadelede yeterli desteği alamadıkları için Avrupa Birliği’ni (AB) eleştiren İtalya Başbakanı Guiseppe Conte, Türkiye’nin bu zor günlerde yaptığı yardıma önem verdiğini göstermek için Dışişleri Bakanı Luigi di Maio ile Genelkurmay Başkanı’nı Türk askeri uçağını karşılamak için havaalanına gönderdi.

ERDOĞAN’IN MESAJI İLETİLDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER