Maşallah nasıl yazılır? TDK'ya göre maşallah mı Maaşallah mı?

İslami terimler arasında yer alan Maşallah yada Maaşallah kelimelerinden hangisinin doğru olduğu? M'den sonra 2 tane ''a'' mı yer almalı? Soruları kafa karıştırıcı olabilmektedir. Öyle ki okunuşu esas alındığında; Maaşallah olarak değerlendirilen kelimenin doğru yazımı nedir? Maşallah nasıl yazılır? TDK tarafından belirlenen doğru yazımı da en çok merak edilenler arasındadır.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Maşallah nasıl yazılır? TDK'ya göre maşallah mı Maaşallah mı?

Toplumda sıklıkla kullanılan; Nazar değmesin ve çok beğenilen manalarına gelen maşallah kelimesinin, işte doğru yazımının cevabı! 

Maşallah Nasıl Yazılır?

Kelimenin 2 ''a'' varmış gibi telaffuz edilmesinden dolayı yanlış bilinen maaşallah kelimesi hiç bir kaynakta da bulunmamasıyla yanlış olduğu söylenebilmektedir. Kelimenin doğru kullanımıysa ''Maşallah'' olarak bulunmaktadır. Kelimenin okunuşu itibari ile yanlış tanımlanmasındaki sebepse ''māşā'e'' olan Arapça kökün ince ''a'' ile yer aldığının sanılmasından kaynaklıdır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER