Petkim'den 'şüpheli para transferi' açıklaması

Petkim, KAP’a yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında haberleştirilen Petrokim Trading Ltd  arasındaki para transferlerinin ‘şüpheli’ olarak yansıtıldığı haberlerin doğru olmadığını belirtti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Petkim'den 'şüpheli para transferi' açıklaması

Petkim'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

'Şirketimizle ilgili son günlerde basında çıkan şüpheli transfer iddiaları hakkında bazı haberler ve yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Habere konu olan, Şirketimiz ile Petrokim Trading Ltd  arasındaki para transferleri tamamen petrokimya ürünlerinin ticareti ile ilgili olup olağan ticari ilişkiler kapsamındadır ve bütün ilgili kanunlara uyum çerçevesinde yapılmıştır. Şirketimiz, uluslararası yaptırımlara tabi olan ülkeler veya kurumlar ile herhangi bir faaliyette bulunmamıştır. Bugüne kadar ticari faaliyetlerimiz nedeniyle her hangi bir yaptırım ya da kısıtlama uygulaması da mevcut değildir.

Diğer yandan Petrokim Trading Ltd. SOCAR grubu portföyünden 2018 yılında ayrılmış olup, halen SOCAR grubu ile herhangi bir sahiplik ilişkisi bulunmamaktadır.'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER