Yılın ilk büyük yatırımı

Hayat Kimya Türkiye Genel Müdürü Enes Çizmeci, 450 milyon TL’lik yatırımla Mersin’e temizlik kağıdı tesisi kuracaklarını açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yılın ilk büyük yatırımı

Hayat Kimya’nın Mersin’de bulunan 200 bin metrekarelik arazi üzerine 65 bin metrekare kapalı alanda kurulu temizlik kağıdı tesislerinin bulunduğunu belirten Çizmeci, “Hayat Kimya olarak, 450 milyon lira yatırımla bu alana yeni bir temizlik kağıdı üretim tesisi daha kurmak üzere çalışmalarımızı başlattık” dedi. Çizmeci, Hayat Kimya’nın bu yeni yatırımla ile birlikte Türkiye’deki yatırımlarının 5 yılda 2 milyar TL’ye ulaşacağını söyledi.

200 YENİ İSTİHDAM

Hayat Kimya’nın pazarı büyüten lider markalarıyla sürdürülebilir büyümeye hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Çizmeci, “Mersin’de yılda 70 bin ton kapasite ile çalışacak bu yeni tesisimizle birlikte Mersin’deki kapasitemizi 140 bin tona, Türkiye’deki kapasitemizi ise 280 bin tona çıkararak Türkiye’nin en büyük temizlik kağıdı üreticisi liderliğimizi sürdüreceğiz. 2021 yılı ortasında devreye alacağımız yeni nesil tesisle birlikte 200 kişiye ek istihdam sağlayacağız. Böylece Mersin’deki kampüsümüzde istihdamımızı toplam 550 kişiye çıkarmış olacağız” diye konuştu. Çizmeci, ayrıca yeni tesiste, bobin kâğıt, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, peçete ve mendil üreteceklerini, üretilen ürünlerinin yüzde 60’ının Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 50 farklı ülkeye ihraç edileceğini aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER