TOBB, Türkiye'nin KOBİ'leri Bülteni'ni yayımladı

KOBİ’ler 2019'da toplam girişimlerin yüzde 99,8’ini oluşturdu. Türkiye’deki işletmelerin 8,9 trilyon liralık yıllık cirosunun yüzde 65,5’i KOBİ’ler tarafından gerçekleştirildi. KOBİ’ler toplam istihdamın yüzde 73,8’ini sağladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TOBB, Türkiye'nin KOBİ'leri Bülteni'ni yayımladı

Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ), 2019'da Türkiye'deki girişimlerin yüzde 99,8'ini oluşturdu, toplam cironun yüzde 65,5'ini sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, birlik, KOBİ'lerin ülke ekonomisindeki payına dikkati çekmek ve KOBİ’lere ilişkin verilerin tek bir bülten altında derleyerek erişilmesini kolaylaştırmak amacıyla Türkiye’nin KOBİ’leri Bülteni'ni yayımladı.

Bültende KOBİ’lerde girişim sayıları, istihdam, personel maliyeti, ciro, satın alışlar, üretim değeri, faktör maliyetiyle katma değer, dış ticaret istatistikleri, nakdi kredi tutarı ile bilişim teknolojileri kullanımı verileri yer aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER