için kaldı

Ramazanın on ikinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

İftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık.Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 5 Mayıs salı iftar menüsü...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ramazanın on ikinci gününde iftar menüsü için nefis yemek tarifleri

Ispanak kökü çorbası, sebze yemek istemeyen çocukların bile afiyetle tüketeceği nefis bir çorba. Yoğurtlu terbiyesi sayesinde nefis bir lezzete kavuşan bu çorbanın yapılış adımları da oldukça pratik. Siz de bu çorbayı denemek isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda.

Akşam yemeği için hem pratik hem de lezzetli bir şeyler arayanlar için şahane bir önerimiz var. Ekmek kebabı... Elinizin altında bulunan birkaç malzeme ile kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Üstelik bayat ekmeklerinizi de lezzetli bir şekilde değerlendirebileceğiniz enfes bir yemek. 

Anadolu’nun farklı yerlerinde çok farklı malzemelerle çok farklı şekillerde pişirilen ama borani diye adlandırılan yemekler var. Bir rivayete göre çok becerikli bir Pers prensesinin ismi olan borani zamanla çok sevilen yemeklerin ismi olmuş. Genellikle üzerine sarımsaklı yoğurt dökülen kavrulmuş sebzelerden elde edilen yemeklere borani deniyor; ıspanak borani, kabak borani gibi. Bu da biber borani. İçindeki biberleri gönlünüze göre çeşitlendirebileceğiniz aşırı pratik bu yemeğin tarifi aşağıda. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER