Bakan Karaismailoğlu: Yeni eylem planımızla siber tehditlerin etkileri daha da azalacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2020-2023) ile siber güvenlik alanında 2023 yılı hedeflerine ulaşacağını belirterek, "Yeni eylem planımızla bugüne kadar elde edilen kazanımlar daha ileriye taşınacak ve siber tehditlerin etkileri daha da azalacak." ifadesini kullandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Karaismailoğlu: Yeni eylem planımızla siber tehditlerin etkileri daha da azalacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ekonominin gelişmesi, toplumsal yaşamın korunması ve milli güvenliğin desteklenmesi için Türkiye'yi siber güvenlikte uluslararası bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Karaismailoğlu, siber güvenliğin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası olduğu bilinciyle, kritik altyapılar başta olmak üzere, ülkenin siber uzaydaki varlıklarının tehditlerden korunmasına ve siber olayların muhtemel etkilerini azaltmaya yönelik çalışmaları ilgili tüm paydaşlarla koordineli olarak sürdürdüklerini belirtti.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı'nda stratejik amaçlara ilişkin 40 eylem ve 75 uygulama adımının yer aldığını bildiren Karaismailoğlu, şu bilgileri verdi:

"Ülkemizde siber güvenlik yaklaşımında temel alınan ilkeler ve ulusal hedeflerimizin yanı sıra bu hedeflere ulaşılması için odak alanları olma özelliği taşıyan 8 stratejik amaç içermektedir. Kritik altyapılarımızın siber güvenliğinin 7/24 korunması, ulusal seviyede siber güvenlik alanında en son teknolojik imkanlara sahip olunması, operasyonel ihtiyaçlar çerçevesinde yerli ve milli teknolojik imkanların geliştirilmesi, siber olaylara müdahalenin olay öncesi, esnası ve sonrasını kapsayan bir bütün olmasından hareketle proaktif siber savunma anlayışının geliştirilmeye devam edilmesi, siber olaylara müdahale ekiplerinin yetkinliklerinin artırılması, kurum ve kuruluşlar arası veri paylaşımının güvenli biçimde sağlanması ve teknolojinin vazgeçilmezliği ve giderek artan gelişim hızı, siber güvenliğe ilişkin faaliyetlerin de süreklilik içinde yürütülmesi gerekmektedir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER