Evlat nöbetindeki anne: Gelin, devlet güçlerimize teslim olun

DİYARBAKIR'da terör örgütü PKK’nın kaçırdığını söyledikleri çocuklarını bulmak için evlat nöbeti tutan aileler, oturma eylemlerinde 843'üncü güne girdi. Kızı Şeyma için Van'dan gelen Nazlı Sancar "Gelin, devlet güçlerimize teslim olun. Gelin, kaldığınız yerden hayatınıza devam edin" diyerek çağrı yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Evlat nöbetindeki anne: Gelin, devlet güçlerimize teslim olun

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirterek 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetine başlayan aileler, oturma eylemlerinde 843'üncü gününe girdi. Bu zamana kadar oturma eyleminin sembol ismi Hacire Akar ile birlikte çocuğa kavuşan aile sayısı 33 oldu.

'GERİ ADIM ATMIYORUM'

Kızı Şeyma'nın 2012 yılında kaçırıldığını söyleyen Nazlı Sancar, "3 yıldır bu haklı mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Her gün bana tehdit geliyor ama boynumu eğmiyorum. HDP'den, PKK'dan korkmuyorum. Benim gitmediğim yer, gitmediğim mağara yok. Kızımın peşindeyim. Onun peşini bırakmayacağım. Bu mücadeleyi sadece kızım için değil, tüm çocuklar için veriyorum. Geri adım atmıyorum. Gelin, devlet güçlerimize teslim olun. Gelin, kaldığınız yerden hayatınıza devam edin" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER