Bitlis'in İlçeleri Neler Ve Hangi Bölgede? Bitlis'de Gezilecek Ve Tarihi Yerler

Bitlis, tarihi binlerce yıl öncesine uzanan ve şehir tarihini kanıtlayan yapılarını korumaya başlamış bir şehirdir. Her yıl çok sayıda insan Bitlis sınırlarında bulunan kale ve diğer İslami eserleri görmek için bölgeye gitmektedir. Peki, Bitlis hangi bölgededir ve ilçeleri nelerdir? Şehirde gezilebilecek ve tarihi yerler nerelerdir? İşte Bitlis hakkında hazırladığımız gezi rehberi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bitlis'in İlçeleri Neler Ve Hangi Bölgede? Bitlis'de Gezilecek Ve Tarihi Yerler

Bitlis’in yapısal tarihi neolitik çağa kadar gitmektedir. Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bu şehir, ziyaretçilerine de tarihi bir yolculuk yapabilme fırsatı tanımaktadır.

 Bitlis İlçeleri

 Bitlis, nüfusu incelendiğinde küçük sayılabilecek bir şehirdir. Karma bir toplum yapısına sahip olan bu şehrin toplamda 7 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; Merkez, Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan olarak sıralanmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER