Asya borsaları geriledi

Asya borsalarında, bu akşam kararları açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesinde majör endekslerde kararsız bir seyrin öne çıktığı görüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Asya borsaları geriledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, yarın Alaska'da Çinli mevkidaşı ile görüşmesi beklenirken, buluşma öncesinde Blinken'in Japonya ve Güney Kore ziyaretlerindeki yorumları iki ülke arasındaki sorunların sürebileceğine işaret etti. Siyasi endişelerin yanı sıra ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş eğiliminin sürmesi de pay piyasalarında satış baskısını artırdı.

Bu gelişmelerle satış ağırlıklı bir seyrin izlendiği Asya tarafında, majör endekslerde yataya yakın bir seyir öne çıktı.

Analistler, piyasaların yönü açısından bugün Fed'in faiz kararının ve yapılacak projeksiyon ile yönlendirmelerin önem taşıdığını belirterek, yarın da Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantısından çıkacak kararların izleneceğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER