İkinci faz seçim sonrasına kalabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ikinci aşama ticaret anlaşması yapmak için 2020 seçimlerinin sonrasına kadar bekleyebileceğini bildirdi. ABD ve Çin birinci aşama ticaret anlaşmasını gelecek hafta imzalamayı planlıyor

BORSAMATİK BORSAMATİK
İkinci faz seçim sonrasına kalabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe günü yaptığı açıklamasında Çin ile ikinci aşama ticaret anlaşması için 2020 seçimlerinin sonrasına kadar bekleyebileceğini söyledi.

ABD Başkanı, yönetiminin birinci faz ticaret anlaşmasının imzalanmasının ardından ‘bir an önce’ sonraki, aşama için görüşmelerine başlayacağını bildirdi fakat, Trump, düzenlemelerin yapılması için “Bu biraz zaman alacak” dedi ve Kasım ayında tekrar seçildiğinde elinde daha fazla kaldıracı olacağını belirtti.

Trump Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sanırım, Çin ile ticaret anlaşmasını bitirmek için 2020 seçimlerinin sonrasına dek bekleyebilirim. Bu şekilde daha iyi bir anlaşma yapabiliriz, çok daha iyi bir anlaşma” dedi.

ABD Başkanı ve Çinli yetkililer 15 Ocak’ta uzun süredir beklenen birinci aşama ticaret anlaşmasını imzalamayı planlıyor. Bu anlaşma bazı tarife indirimlerini, Çin’in ABD’den tarımsal ürün alımını artırmayı, fikri ve sınai mülkiyet haklarına yönelik düzenlemeleri ve teknoloji kurallarında reformu içeriyor.

Kaynak: Bloomberg

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER