Faiz kararı sonrası döviz sert düştü

Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin üzerinde 200 baz puanlık faiz artırım kararı sonrasında dolar/TL ve euro/TL kurlarında aşağı yönlü sert hareketler yaşanıyor. Dolar/TL 7,32'ye çekilirken euro/TL 8,80'in altını gördü. Borsa İstanbul da bankacılık hisseleri önderliğinde yükseliyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Faiz kararı sonrası döviz sert düştü

Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz artırım kararının ardından döviz piyasalarında aşağı yönlü hareket hız kazandı. Kurlardaki düşüş yüzde 2'nin üzerinde seyrediyor.

Karar öncesinde 7,46-7,47 düzeyinde seyreden dolar/TL, ilk tepki olarak 7,32 seviyelerine kadar  geriledi. Benzer performansı kaydeden euro/TL de 8,92'den 8,80'in altına çekildi. Euro/TL'de düşüş 8,76'yı gördü. 

Borsa İstanbul'da da kazançlar artarken BİST 100 Endeksi, 1.570 puan seviyesine çıktı. Bankacılık hisseleri Borsa İstanbul'daki yükselişte yüzde 2,5 ile öncülük ediyor.

TCMB'den 100 baz puan artış bekleniyordu

Piyasa anketlerinde, Merkez Bankası'nın bugünkü PPK'da faizleri 100 baz puan civarında artıracağı sonuçları ağır basıyordu.

Foreks anketinde 24 ekonomistin 19'u faizin 100 baz puan, 1'i 75 baz puan, 2'si 125 baz puan artırılacağı tahmininde bulunurken, 2 ekonomist ise faizin sabit bırakılacağını öngörüyordu. Reuters anketine katılan 21 kurumun tamamı politika faizinde artış bekliyor.

Reuters anketinde ise tahminlerin medyan beklentisi politika faizinin 100 baz puan artırılacağı yönündeydi. Ankette artış tahminleri 100 ila 300 baz puan aralığında bulunuyordu.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu, TCMB'nin politika faizi 100 baz puan artırarak yüzde 17'den yüzde 18'e yükselteceğini tahmin ediliyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER