'Aşkların şehri' Sagalassos ziyaretçilerine kavuştu

Burdur'da "aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'nde, tarihte yolculuğa çıkmak isteyen ziyaretçilerin sağlığını korumak için sıkı tedbirler alındı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Aşkların şehri' Sagalassos ziyaretçilerine kavuştu

Burdur'un Ağlasun ilçesinde "aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen ve yeni normalleşme süreciyle sıkı tedbirlerin alındığı 5 bin yıllık Sagalassos Antik Kenti, ziyaretçilerine kavuştu. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan antik kentte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında düzenlemeye gidildi.

'Aşkların şehri' Sagalassos ziyaretçilerine kavuştu - Resim : 1

Büyük İskender'in almakta zorlandığı önemli kentlerden biri olarak bilinen ve Roma dönemi mimarisinin en iyi örneklerinin sergilendiği Sagalassos, normalleşme süreciyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Döneminin 5 büyük seramik üretim merkezinden biri olan Sagalassos Antik Kenti'nde ziyaretçilerin sağlığının korunması için sıkı tedbirler alındı.

'Aşkların şehri' Sagalassos ziyaretçilerine kavuştu - Resim : 2

Girişlerde ateş ölçümü gerçekleştirilen, dezenfektan verilen ziyaretçiler, maske takarak, sosyal mesafe kuralına göre kenti ziyaret edebiliyor. Tarihi kent, ziyaretçilerini doğanın ortasında asırlık sokaklarıyla tarihi yolculuğa çıkarıyor. Leuven Katolik Üniversitesinden Belçikalı Prof. Dr. Marc Waelkens başkanlığında, 1989'da başlayan antik kentteki kazı çalışmaları da aynı üniversiteden Waelkens'ın öğrencisi Prof. Dr. Jeroen Poblome başkanlığında yürütülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER