‘Türkiye ilaç üssü olabilir’

Dünyada 300 yıldan fazla süredir sağlık çözümleri alanında faaliyet gösteren GlaxoSmithKline’ın (GSK) Türkiye genel müdürü ve başkan yardımcısı Selim Giray, pandemi sürecinden sağlık sektörüne değerlendirmelerde bulundu. Giray, “Türkiye klinik çalışmalar konusunda çok ciddi yatırım alabilir. Üretimle ilgili de Türkiye bölgedeki komşularıyla birlikte hareket ederek ihracat üssü olabilir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Türkiye ilaç üssü olabilir’

GlaxoSmithKline (GSK) tüm dünyada sağlık çözümleri sağlayan bir şirket. Kuruluşu 1715 yılına dayanıyor. 300 yıldan fazla geçmişi olan İngiltere doğumlu GSK Türkiye’de de 60 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor. Aşı, solunum yolu hastalıkları ve HIV başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisiyle ilgili çözümler üzerine üretim yapan GSK, Türkiye’de de Hacettepe Üniversitesi Teknokent’inde aşı çalışmalarının içinde. Pandemi dönemini ve Türkiye’deki “yerelleşme” stratejilerini konuşmak üzere GSK Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Selim Giray’la online ortamda buluştuk.

İlaç sektörünün önemli oyuncularından biri GSK. Türkiye’de de köklü bir geçmişi var.

Aynen. GSK Türkiye’de 61 yaşında. 1959’da Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden. Biyoteknoloji şirketi aynı zamanda. Türkiye’de hem ilaç hem de aşı alanında çalışıyoruz. Türkiye’de antibiyotikler, merkezi sinir sistemi hastalıkları, solunum, HIV gibi alanlarda ilaçlarımız, tedavilerimiz var.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER