Karın Germe Ameliyatı ve Sonrası Hakkında Merak Edilenler

Çeşitli nedenlerle karın bölgesinde meydana gelen şekil bozukluklarını gidermek için başvurulan karın germe ameliyatları, çekimser yaklaşılan operasyonların başında geliyor. Bu ameliyatlarda karar sürecinin bir yılı aştığını belirten Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Derya Aytop, karın germe ameliyatı ve sonrası hakkında önemli bilgiler verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karın Germe Ameliyatı ve Sonrası Hakkında Merak Edilenler

Fazla kilo, yağ fazlalığı, doğum ve deri fazlalığı gibi etkenler, karın bölgesinde başta sarkıklık olmak üzere çeşitli deformasyonlara neden olabiliyor. Bu deformasyonların giderilmesinde diyet ve spor gibi yöntemler çoğu zaman yetersiz kalırken, karın germe ameliyatları gündeme geliyor. Pek çok kişi, anestezi, kesi ve iyileşme süreci bakımından bu ameliyatlara çekimser yaklaşıyor.

İlk 6 hafta korse kullanımı şart

Karın germe ameliyatları yaklaşık 3-4 saat sürüyor ve ameliyat sonrası ilk günler doktor kontrolü altında verilen ağrı kesiciler ve anestezi ilaçlarının da etkisiyle hafif veya hiç ağrı olmadan geçiriliyor. Karın gelme ameliyatlarında başlıca çekince ağrı korkusudur. Ancak ağrıları yok etmek, ilaçların yanında düzenli olarak uygulanacak tavsiyeler ve kullanılacak yardımcı aparatlar ile mümkün.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER