FETÖ sanığı eski astsubaya hapis cezası

Adana'da örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiği iddia edilen eski astsubay 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

VATAN VATAN
FETÖ sanığı eski astsubaya hapis cezası

Adana'da, FETÖ/PDY'nin "mahrem imamları" ile ankesörlü ve  büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştiği  iddiasıyla yargılanan eski astsubaya 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.    Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Harun B.  ve avukatı katıldı.   Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık Harun B.  savunmasında, FETÖ/PDY'nin "mahrem imamları" ile ankesörlü ve büfe  telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleşmediğini iddia  etti.   Terör örgütü üyesi olmadığını savunan sanık Harun B, "Tanık  beyanlarını kabul etmiyorum. Örgütsel bir konumum bulunmamaktadır. Beraatime  karar verilmesini talep ederim." dedi.   Cumhuriyet savcısı ise sanığın üzerine atılı "terör örgütüne üye olma"  suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.   Mahkeme, sanık Hatun B'yi "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6  yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak, mevcut halinin devamına karar verdi.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER