için kaldı

Yeditepe Üniversitesi araştırma ve öğretim görevlisi alıyor! İşte başvuru şartları…

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na 5 araştırma ve öğretim görevlisi alacak. Peki, Yeditepe Üniversitesi’ne başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar…

POSTA POSTA
Yeditepe Üniversitesi araştırma ve öğretim görevlisi alıyor! İşte başvuru şartları…

Yeditepe Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalı ve Yazılım Geliştirme Bölümü 2 öğretim görevlisi, Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Gümrük İşleme Bölümü’ne 3 araştırma görevlisi alacak. İşte başvuru şartları…

GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en  az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir.  Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

c) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

d) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER