Rusya’dan Kuril Adaları sergisi nedeniyle Japonya’ya tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Japonya’nın başkenti Tokyo'da Kuril Adaları'na yönelik açılan bir sergi sonrası başkent Moskova'daki Japon Büyükelçiliği'nden bir diplomatı Bakanlığa çağırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya’dan Kuril Adaları sergisi nedeniyle Japonya’ya tepki

 

İkinci dünya savaşında Japonya'nın mağlup olmasından sonra Sovyetler Birliği topraklarına katılan ve daha sonraki yıllarda Rusya ile Japonya arasında sürekli gerilime neden olan Kuril Adaları ile ilgili yeni bir diplomatik gerilim yaşandı. Japonya'nın başkenti Tokyo’da Kuril Adaları için adanan bir resim sergisi sonrası harekete geçen Rusya Dışişleri Bakanlığı, başkent Moskova'daki Japon Büyükelçiliği'nden bir diplomatı Bakanlık Konutuna çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaşanan gelişme sonrası kamuoyunu bilgilendirerek, "Rusya Dışişleri Bakanlığının 2020'de benzer bir olayla ilgili resmi uyarısına rağmen, Japon organizatörlerin bu provokatif adımı tekrar attıkları görüldü. Rus tarafı, Tokyo'nun, ABD ile ortaklaşa yaptıkları istikrarı bozan askeri faaliyetler dahil güvenlik endişelerini dikkate almayan adımlar atma isteksizliğinin görüldüğü bu tür eylemleri yakından izlemeye devam edecek" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER