Almanya'da Doğan Çocuğun (Bebeğin) Hakları Nelerdir? Vatandaşlık Alabilir Mi?

Türk göçünün en çok yaşandığı ülkelerden biri Almanya’dır. Uzun yıllar boyunca Almanya’da doğmuş olan çocuklar ve hakları tartışma konusu olmuştur. Almanya’da doğan çocukların hakları nelerdir? Almanya’da doğan çocuklar (bebekler) vatandaşlık alabilir mi? Almanya’da doğan çocuklarla ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya'da Doğan Çocuğun (Bebeğin) Hakları Nelerdir? Vatandaşlık Alabilir Mi?

1961 yılında Almanya ve Türkiye arasında imzalanan Türk İş Gücü Anlaşması’nın imzalanması ile Türklerin Almanya’ya göçü başlamıştır. Almanya’ya göç eden ve orada çalışan Türkler zamanla ailelerini de Almanya’ya götürmeleri ile bugünkü Almanya’daki Türk nüfusunun temelleri atılmıştır.

 Uzun yıllardır Almanya’da bulunan Türkler ve onların çocukları birçok sorun yaşamıştır. Almanya’da doğup Türk vatandaşlığına geçen çocuklar ve hakları konusunda birçok tartışma ortaya atılmıştır. Almanya’da doğan çocuklar haklarını bilme ve haklarını almak konusunda birçok araştırma yapıyor.

 Almanya’da doğan Çocuğun (Bebeğin) Hakları Nelerdir?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER