Tam bir sağlık deposu! Güçlü bir bağışıklık için turp tüketin

Vitamin, mineral ve lifli içeriğiyle tam bir sağlık deposu olan turp, genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak veya salatanın içinde tüketiliyor. Ayrıca antioksidan ihtiyacını da karşılıyor. Peki turpun faydaları neler? Hangi turp daha yararlı? Kimler turp tüketiminden kaçınmalı?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tam bir sağlık deposu! Güçlü bir bağışıklık için turp tüketin

Turpun farklı yiyeceklerle ve salataların içinde tüketilmesi gereken bir besin olduğunu söyleyen Diyetisyen Buşra Mutlu, turpun faydalarıyla ilgili bilgiler paylaştı:

- Kana oksijen sağlar: Kırmızı turp, kırmızı kan hücrelerinin gördüğü zararı kontrol etme özelliğiyle bilinir ve kana verilen oksijeni artırır.

- C vitamini deposudur: C vitamini denildiğinde akıllara narenciye gelir ama kırmızı turpun C vitamini özelliği atlanmamalıdır. C vitamini hem soğuk algınlığından korur hem de kıkırdağı oluşturan kolajenin yapılmasını sağlar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER