Bakan Yılmaz: Hükümetin kurulmaması dünyanın sonu değildir

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümet kurulmamasının dünyanın sonu olmadığını ifade ederek, "Samimi bir şekilde çözüm arıyoruz. Ama nihayetinde hükümetin kurulmaması dünyanın sonu değildir. Eğer bir hükümet kurulamazsa, anayasal çerçevede ne olacağı belli. Türkiye'de siyasi bir belirlisizlik görmüyorum" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Yılmaz: Hükümetin kurulmaması dünyanın sonu değildir

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümet kurulmamasının dünyanın sonu olmadığını ifade ederek, "Samimi bir şekilde çözüm arıyoruz. Ama nihayetinde hükümetin kurulmaması dünyanın sonu değildir. Eğer bir hükümet kurulamazsa, anayasal çerçevede ne olacağı belli. Türkiye'de siyasi bir belirlisizlik görmüyorum" dedi.

Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, soruları yanıtladı. Hükümet olarak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin bu demokratik ortamında silahlara yer olmadığını söyledi. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin vatandaşımızın emniyetini sağlama konusundaki kararlığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. 'Devletin güvenliği' demiyorum, devlet zaten kendi güvenliğini sağlar. Esas mesele; insanın emniyetini sağlamaktır. Bu, geçmişin güvenlik anlayışından farklı bir anlayıştır. Geçmişteki güvenlik anlayışı, belli bir rejimi koruma yönelik inşa edilmişken, bugünkü demokratik ortamda güvenlik anlayışımız esasında vatandaşın emniyetini sağlamaktır. Bir devletin asli görevi vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. Kim olursa olsun, hangi gerekçeyle olursa olsun terör eylemi yapanlar, demokrasiye de kalkınmaya da düşmanlık yapıyorlar. Türkiye, 90'lı yılları geride bıraktı. Türkiye, demokratik bir ülkedir. Türkiye'de demokratikleşme süreci hiçbir zaman kesintiye uğramayacak. Türkiye'de bu demokratik ortamda silaha artık yer olmadığını hepimizin yüksek sesle ifade etmesi lazım."
"ESNAFTAN CİROSUNUN YÜZDE 50 DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEYENLER VAR"
Kalkınma Bakanı Yılmaz, bölgede son günlerde artan şiddet ortamının ekonomiye yansımasını anlatırken, bazı esnafların cirolarının yüzde 50 düşmesinden yakındığını ifade etti. Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Terör ve şiddetten dolayı atmosferin olumsuz hale gelmesi, yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmeleri, turizmin darbe yemesi gibi bütün bu ekonomik faaliyetlerin, güvenlik ortamının bozulmasından olumsuz etkilenmesi sonucundan uğradığımız kayıplardır. Bu, yakılan araçlardan çok daha büyük bir ekonomik kayıptır. Ekonomide buna alternatif maliyet diyoruz. Bu olaylar bölgede olmasaydı, bölgede olabilecek yatırımların olaylar nedeniyle akamete uğramasının maliyetinin işsizliğe, yoksulluğa yansıması var. Bütün bunlardan en fazla zararı gören de, bu bölgede yaşayan insanlardır."

"TÜRKİYE'DE SİYASİ BELİRLİSİZLİK GÖRMÜYORUM"
Koalisyon çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de siyasi bir belirsizliğin olmadığını dile getirerek, hükümetin kurulmamasının dünyanın sonu olmadığını söyledi. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Koalisyon görüşmelerinde tek muhatabımız CHP değildir. Diğer partiler de var. Çeşitli şekillerde diğer partilerle bir diyalog ortamı var. Bunun sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu sonuçlara göre de meşru bir zeminde ne gerekiyorsa yapılacaktır. AK Parti, seçimlerden bu yana hiç bir ayak oyunu yapmadı. Bizim 18 eksiğimiz var (tek başına iktidar için vekil sayısı). Geçmişteki siyasi anlayışlar gibi, 'Gidip bu 18 kişiyi arayalım, bulalım' diye bir çabamız olmadı. Samimi bir şekilde çözüm arıyoruz. Nihayetinde hükümetin kurulmaması dünyanın sonu değildir. Eğer bir hükümet kurulamazsa, anayasal çerçevede ne olacağı belli. Türkiye'de siyasi bir belirlisizlik görmüyorum. Önümüzdeki günlerde ortak bir hükümet oluşup, oluşmayacağı netleştikten sonra, eğer hükümet kurulamayacaksa nasıl bir sürece gideceğimiz bellidir. O süreçler içerisinde yolumuza devam edeceğiz."
(DHA - Ahmet ÜN)
SONRAKİ HABER