için kaldı

AYM Başkanı: Bireysel başvuruda değişiklik kaçınılmaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Selahaddin Menteş yemin etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AYM Başkanı: Bireysel başvuruda değişiklik kaçınılmaz

Menteş için dün Yüce Divan Salonu’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı bakanlar ve yüksek yargı organlarının başkan ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Törendeki konuşmasında bireysel başvuru hakkının tanındığı 23 Eylül 2012’den bugüne kadar 236 bin başvurudan 190 bininin karara bağlandığını söyleyen AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın konuşması özetle şöyle:

İŞ YÜKÜ ARTTI

“Bize yapılan başvuruları dikkate aldığımızda bunun altından kalkma kapasitesine sahip dünyada herhangi bir anayasa mahkemesinin olmadığını rahatlıkla anlarız. Giderek artan bireysel başvuru sayısı nedeniyle AYM’nin iş yükü de arttı.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER