Makedon gurubu taşıyan otobüs yandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapılan 6'ıncı Kültür ve Sanat Festivaline gelen 50 kadar Makedonyalıyı taşıyın otobüs ülkeye dönüş sırasında özel bir dinlenme tesisinde yandı.

F5HABER F5HABER
Makedon gurubu taşıyan otobüs yandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapılan 6'ıncı Kültür ve Sanat Festivaline gelen 50 kadar Makedonyalıyı taşıyın otobüs ülkeye dönüş sırasında özel bir dinlenme tesisinde yandı.

Olay, Tekirdağ Malkara D-110 Karayolunda bulunan bir dinlenme tesisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Makedonya'dan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen 6'ıncı Kültür ve Sanat Festivaline katılan Makedon gurubu taşıyan otobüs yandı. Festivalin bitmesiyle Makedonya'nın Üsküp kendine Çorlu'dan hareket eden 34 EG 1556 plakalı otobüs Tekirdağ Malkara karayolu üzerinde bulunan bir dinlenme tesislerinde mola verdi. Molaları bittikten sonra hareket eden otobüsün motorundan bir anda dumanlar çıktı. Otobüsün yandığını gören dinlenme tesisinde bulunan vatandaşlar yangın tüpleri ile ilk müdahalelerini yaptı. İlk müdahalelerin ardından, yolcular panik içinde dışarı tahliye edilirken dinlenme tesisinde bulunan vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışlarının ardından yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Dumandan etkilenenlere ilk müdahaleleri olay yerinden yapan sağlık ekipleri yapıldı. Yangında ölü ve yaralı olmazken, otobüsten tahliye edilen yaklaşık 50 kadar yolcu geceyi dinlenme tesisinde geçireceği belirtildi.

Yangını anlatan Ali Çekici, otobüsün yangınına ilk müdahalelerini kendileri yaptığını ifade ederek, "İşten çıktık arkadaşımızın düğünü vardı. Çevre yolundan gidelim dedik. Benzin alalım dedik. Tam çevre yolundan çıkacağımız zaman otobüs hareket etmeye başladı. O arada duman çıkmaya başladı. Bende şok oldum. Alev almaya başladı. Sonra koştuk otobüsün yanına benzinlikteki yangın tüplerini aldık. Yangın tüpleri ile müdahale ettik. Sonra otobüsün kapaklarını açmaya çalıştık kilitliymiş. Çekip kırıp açtık kapakları daha sonra insanların valizlerini çıkardık" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlattı.

(İHA)

SONRAKİ HABER