Rus iş insanı Abramoviç'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çifte teşekkür

İstanbul'daki Rusya - Ukrayna müzakeresine katılan Rus iş insanı Roman Abramoviç'in Dolmabahçe'deki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sohbeti gündemde... O kısa görüşmede Abramoviç'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi. Peki Abramoviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a neden teşekkür etti? CNN TÜRK o görüşmenin detaylarına ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rus iş insanı Abramoviç'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çifte teşekkür

Rus iş insanı Roman Abramoviç'in, Dolmabahçe'deki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sohbeti gündemde. Dikkat çeken karede Abramoviç'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi.

CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre Rus milyarder, savaşın çıkması ile birlikte ilk günden bu yana hemen devreye girdi ve müzakereci rolü üstlendi. Rusya Devlet Başkanı Putin ile de görüşen Abramoviç, iki taraf arasında müzakerelere ev sahipliği yapan Türkiye ile de diyalogu geliştirmeye başladı, sık sık Türk yetkililer ile temas kurdu.

Mart ayının ilk haftası Abramoviç, Antalya Diplomasi Forumu öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmek üzere İstanbul'dan Kiev’e gitti. Zelenski ile görüştükten sonra kaldıkları evden ayrılırken gaz bombası patlaması sonucu Abramoviç'in de aralarında olduğu 4 kişi bu gazdan etkilendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER