için kaldı

KKTC Başbakanı Tatar'dan Miçotakis'in açıklamalarına cevap

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in, "Yunanistan dış politikasının en üst stratejik talebi Türk işgaline son verilmesidir." derken tarihi gerçekleri göz ardı ettiğini belirtti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KKTC Başbakanı Tatar'dan Miçotakis'in açıklamalarına cevap

Başbakan Tatar, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in dün Güney Kıbrıs'ı ziyaretindeki Türkiye ve KKTC'ye ilişkin açıklamalarına yazılı cevap verdi.     

Tatar, Miçotakis'in yurt dışına ilk ziyaretini yaptığı Güney Kıbrıs'ta söylediklerinin, Yunanistan'da iktidarlar değişse de Yunan politikacıların Kıbrıs'la ilgili hayalleri ve yanlış politikalarının değişmeyeceğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.      

KKTC Başbakanı Tatar, "Miçotakis, 'Yunanistan dış politikasının en üst stratejik talebi, Türk işgaline son verilmesidir.' derken tarihi gerçekleri göz ardı ediyor. Miçotakis, Türkiye'nin Yunanistan'ın 15 Temmuz 1974'te Kıbrıs'ı Helen yapmak üzere gerçekleştirdiği kanlı darbe ve Kıbrıs Türk Halkı'nın çağrısı üzerine, bizlerin can ve mal güvenliği için garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs'a geldiğini inkara kalkışıyor ama boşuna gayret gösteriyor." ifadelerini kullandı.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER