Borsada akşam mesaisi

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla’nın yakında başlayacağını duyurduğu borsada akşam seanasının detaylarına Hürriyet ulaştı. VİOP’taki ilk seansın 17 Ocak’ta başlaması planlanıyor. Endeks kontratları, döviz ve hisse vadeli kontratların işlem göreceği akşam seansı saat 19.00’da başlayacak ve 23.00’e kadar sürecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Borsada akşam mesaisi

BORSA İstanbul (BIST), yatırımcıların uzun süredir beklediği Vadeli İşlemler Piyasası’nda (VİOP) ‘akşam seansı’na yönelik çalışmalarında sona geldi. VİOP’ta belirli sözleşmelere uygulanacak akşam seansının 17 Ocak’ta başlayacağı öğrenildi. Teknik altyapısı tamamlanan ve ilk etapta endeks kontratları ile başlayacak akşam seansında bir süredir deneme amaçlı işlem yapıldığı kaydedildi. Söz konusu uygulama ile VİOP işlem saatlerinin uluslararası piyasalarla aynı anda açık olduğu saatlerin artacak ve böylece yatırımcıların daha etkin risk yönetimi yapabilme imkanına kavuşacak. VİOP’ta endeks kontratlarıyla başlaması planan akşam seansında döviz kontratları ve hisse vadeli kontratlar da işlem görecek. Borsa İstanbul bir süredir VİOP’ta akşam seansını başlatmak ve böylece yurtdışı piyasalarında olduğu gibi daha uzun süre işlem yapılmasına imkan sağlayarak hacmi artırmayı planlıyordu. Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada akşam seansının yakında başlayacağını söylemişti.

SAAT 19.00-23.00 ARASINDA

VİOP’ta saat 18.15’te biten gündüz seansının ardından saat 19.00’da akşam seansının başlatılması planlanıyor. Akşam seansı ABD piyasalarının da açık olduğu saatlerde açık kalacak ve saat 23.00’te sona erecek. Akşam seansındaki işlemler bir sonraki gün gerçekleşecek işlemler ile beraber takasa konu olacak. Ayrıca bu seansta işlem marjı yüzde 3 olarak belirlendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER