Tayland'da Müslüman öğrenciler fişleniyor

Tayland Başbakanı Prayut Çan-oça, Emniyet Özel Şube Bürosu'nun ülkedeki Müslüman üniversite öğrencilerinin şahsi bilgilerini toplama yönündeki kararını savundu.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Tayland'da Müslüman öğrenciler fişleniyor

Nation Thailand'in haberine göre Tayland Başbakanı Prayut Çan-oça, polisin, ülke genelindeki üniversitelerden Müslüman öğrencilerin kişisel bilgilerini istemesine, "bunun bir ayrımcılık değil sadece veri derlemesi olduğunu" savunarak destek verdi.

Tayland'da Müslüman öğrenciler fişleniyor - Resim : 1

Polisin bu kararının kimsenin mahremiyetini ihlal etmek anlamına gelmediğini savunan Prayut, "Kişi yasa dışı bir şey yapmayı düşünmüyorsa, kişisel bilgilerinin toplanmasından asla endişe etmemelidir." dedi.

Prayut, polis için Müslüman öğrenciler hakkındaki bilginin, istihbarat açısından faydalı, eşsiz bir veritabanı oluşturmak adına gerekli olduğunu savundu.

Müslüman öğrenciler, polisin bu taleple ayrımcılık yaptığını ifade ediyor.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER