Fenerbahçe geriden gelerek Konyaspor'u devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında oynanan kritik maçta Fenerbahçe sahasında Konyaspor'u 2-1 mağlup etti.

F5HABER F5HABER
Fenerbahçe geriden gelerek Konyaspor'u devirdi

Sezonu ikincisi sırada tamamlayan ekibin Şampiyonlar Ligi'nde play-off oynamaya hak kazanacağı sezonda, ligde 3. sırada yer alan Fenerbahçe ile 2. sırada bulunan Konyaspor, Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Konyaspor, 35. dakikada Bytyqi'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda baskılı bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 65. dakikada Kim ve 88. dakikada Pelkas'ın kaydettiği gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe bu sonuçla puanını 53'e çıkardı ve 2. sırada bulunan Konyaspor'la aradaki puan farkını 2'ye düşürdü.

Fenerbahçe gelecek hafta deplasmanda Kayserispor'la karşılaşacak. Konyaspor ise Göztepe'yi konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler ilk düdüğü çaldı, mücadele başladı.

11' Konyaspor'da Soner Dikmen çok uzaklardan şansını denedi ancak kötü bir vuruş... Soner takım arkadaşlarından özür diliyor.

FENERBAHÇE GOLE ÇOK YAKLAŞTI!

17' Hızlı gelişen Fenerbahçe hücumunda Zajc ceza yayından, derin pasla ceza sahasına giren Samuel'in önüne bıraktı topu. Samuel bekletmeden vurdu ancak kaleci Sehic'ten çok şık bir kurtarış.

29' Mesut ceza alanı sağ çaprazına koşu atan Zajc'ı gördü, Sloven oyuncu çekip, arka direkteki Rossi'ye ortaladı, Rossi'nin kafa vuruşu üstten aut.

GOL!

35' Sağ kanattan kullanılan taç atışında Cikalleshi içerde bomboş kaldı, Amilton'u gördü. Amilton son anda ayağının ucuyla topa dokundu, Altay topu kontrolü altına almak isterken, Bytyqi araya girdi ve top çizgiyi geçti. Konyaspor ilginç bir golle Kadıköy'de 1-0 önde.

45' İlk devrenin sonuna +1 ekleniyor.

Kadıköy'de ilk yarı sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

FENERBAHÇE'DE EKSİKLER DİKKAT ÇEKİYOR
Sarı-lacivertlilerde cezalı Mert Hakan Yandaş ile sakatlığı bulunan Ferdi Kadıoğlu, takımdaki yerlerini alamayacak.

Luiz Gustavo, İrfan Can Kahveci ve Filip Novak ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üç futbolcu, kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 31. haftada Yukatel Kayserispor ile yapılacak maçta forma giyemeyecek.

İŞTE İLK 11'LER
Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar, Kim, Szalai, Zajc, Crespo, Mesut, İrfan, Rossi, Serdar."

Konyaspor: Sehic, Skubic, Adil, Musa, Guilherme,Soner, Hadziahmetovic, Bytyqi, Endri, Amilton, Cikalleshi

57' Pelkas uzaklardan şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

FENERBAHÇE PENALTI BEKLEDİ!

60' İrfan Can Kahveci ceza sahası içinde önce savunmanın ardından da kaleci Sehic'in müdahalesiyle yerde kaldı, Fenerbahçeliler penaltı bekledi. Ancak hakem Halil Umut Meler, VAR'ı dinledi ve oyunu devam ettirdi.

GOL!

65' İrfan Can Kahveci sağ çaprazdan frikiği kullandı, Sehic solundan topu zorlukla çıkardı ancak direkten seken topu çizgide Kim-Min Jae tamamladı. Güney Koreli futbolcu skoru 1-1'e getiriyor.

ART ARDA POZİSYONLAR

68' Fenerbahçe baskılarını artırdı, ceza sahasında yaşanan pozisyonda top Rossi'nin önünde kaldı, Uruguaylı futbolcu gelişine vurdu, savunmadan sekti, bir kez daha denedi şansını kaleci Sehic gole izin vermedi.

76' İrfan Can art arda sağ kanattan korner kullandı. Son kornerinde Sehic topu yumrukladı, Zajc yay üzerinden gelişine vurdu ancak aut.

81' Pelkas ceza sahasının sağ çaprazındaki Rossi'ye gönderdi topu, Uruguaylı soluna çekip vurdu ancak kaleyi bulamadı.

83' Crespo uzaktan şansını denedi, Sehic çıkardı ardından savunmasından seken topu Boşnak kaleci kontrolüne aldı.

84' Bu kez benzer bir noktadan Arda Güler şansını denedi ancak top Sehic'in kucağında kaldı.

87' Fenerbahçe ataklarını sıklaştırdı, Serdar Aziz destek verdiği atakta ceza sahası içinde tekte topu Samuel'in önüne bıraktı. Samuel döndü vurdu ancak şutu etkisiz.

GOL!

88' Crespo ceza sahası yayındaki Pelkas'a ayağının dışıyla harika bir top gönderdi, Pelkas kontrol edip aynı şıklıkla sağ köşeye vurdu ve Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçirdi.

SONRAKİ HABER