için kaldı

OnePlus, Geekbench'den çıkarılmasıyla ilgili konuştu!

Geçtiğimiz hafta cihaz performanslarında hile yaptığı gerekçesiyle Geekbench'den çıkarılan OnePlus konuyla ilgili konuştu.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
OnePlus, Geekbench'den çıkarılmasıyla ilgili konuştu!

OnePlus, geçen hafta cihazlarını soktuğu performans testlerinde hile yapmasıyla Geekbench platformundan atılmıştı. Şirket, daha iyi performans testleri için OnePlus 9 ve Pro cihazlarında bazı uygulamaları kısıtlayarak testlere giriyordu. Tartışma konusu haline gelen bu durum hakkında OnePlus'un bazı açıklamaları var.

Şirket konuyla ilgili daha sonra bazı uygulamaları kısıtladığını, ancak bunun sebebinin yalnızca cihazın daha iyi pil ömrü elde etmesini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

OnePlus, Geekbench'ten atılması hakkında konuştu

OnePlus, Geekbench'den çıkarılmasıyla ilgili konuştu! - Resim : 1

OnePlus bugün, konuyla ilgili yepyeni ve ayrıntılı bir açıklama ile geldi. OnePlus bir forum gönderisinde işte bu açıklamalara yer verdi: "Son yıllarda, akıllı telefon performansı, sosyal medya, tarayıcılar ve hatta bazı hafif oyunlar dahil olmak üzere birçok uygulama güçlerini genellikle aşırıda kullandıkları bir noktaya ulaştı. Bunu akılda tutarak, ekibimiz dikkatini yalnızca saf performans sağlamaya, güç tüketimini ve ısı yayılımını azaltmaya ve cihazlarımızdan beklediğiniz performansı sağlamaya odakladı. Daha kesin olmak gerekirse, her uygulamayı ihtiyaç duyduğu en uygun performansla eşleştirmek istiyoruz. Geçen hafta tespit edilen testlerde bazı uygulamaları kısıtladığımız gerçeği doğru ve bunların hepsinin pil ömrü ve ısı dağılımı adına yapılıyor."

OnePlus, yaptığı hileye istinaden bu açıklamalarda bulunsa da raporlara göre uygulama kısıtlamaları pil ömründe çok da bir fark yaratmıyor. Görünüşe göre bu durumun pil ömrüne eklediği zaman sadece bir kaç dakika. Ayrıca, bir şirketin pil ömrü tatmin edici olmadığında başvurması gereken başka bir çözüm var. Söz konusu daha büyük bir batarya kapasitesi ile piyasaya sürmek.

Bunlara ek olarak ısı dağılımı için de uygulama kısıtlamak haricinde farklı çözümler mevcut. OnePlus bu alandaki donanım eksikliklerini telafi etmek için bir yazılım çözümüne gitmiş gibi görünüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER