için kaldı

Toplu etkinlikler için hızlı test formülü: Yüzlerce kişilik konserde sıfır vaka

İspanya'da yapılan bir deney koroanvirüs salgınıyla birlikte neredeyse hayatımızdan çıkan toplu etkinlikler için umut verici bir şekilde sonuçlandı. Bu tür etkinlikler için hızlı sonuç veren testlerden alınan sonuçlarda hiç Kovid-19 vakasına rastlanmadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Toplu etkinlikler için hızlı test formülü: Yüzlerce kişilik konserde sıfır vaka

İspanyol bilim insanları, iç mekanda yapılan kitlesel konserde Kovid-19 tespiti için kullanılan aynı gün sonuç veren hızlı antijen testlerinin (Ag-RDT) etkinliğini araştıran klinik çalışma yayınladı. Klinik düzeyde bir ilk olan çalışmanın sonucuna göre; hızlı Kovid-19 testi negatif olan ve çalışmaya katılan 465 kişi,  sosyal mesafe olmamasına rağmen konser sonrasında Kovid-19’a yakalanmadı.

Barcelona kentinde 12 Aralık 2020’de Sala Apolo konser merkezinde Kovid-19 bulaş riskini değerlendirmek amacıyla yapılan ve binlerce kişinin katıldığı konser sırasında ayrı bir klinik çalışma yapıldı. Lancet tıp dergisinde yayınlanan bilimsel çalışmayla; aynı gün sonuç veren hızlı antijen testleri, maske ve aktif havalandırma sistemiyle kombine edildiğinde kapalı mekanlarda yapılacak toplu etkinliklerin güvenli olduğu tespit edildi.

SONUÇ 15 DAKİKA SONRA KATILIMCILARA İLETİLDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER