için kaldı

Başbakan Yardımcısı Şimşek 'G20 Aile Fotoğrafı' çekimine katıldı

Başbakan Yardımcısı Şimşek, G20 ülkeleri bakanları ve merkez bankası başkanlarının bir araya geldiği "G20 Aile Fotoğrafı" çekiminde yer aldı.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yardımcısı Şimşek 'G20 Aile Fotoğrafı' çekimine katıldı

WASHINGTON (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Washington'da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında yapılan “G20 Aile Fotoğrafı” çekimine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, üye ülkelerin bakanlarını ve merkez bankası başkanlarını bir araya getiren G20 Oturumunu takip eden çekimler öncesinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ve yanındaki diğer katılımcılarla bir süre sohbet etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da yer aldığı çekimler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ilk G20 Aile Fotoğrafı olarak kayıtlara geçti.

Gün içinde uluslararası kuruluşların yöneticileri, mevkidaşları ve iş dünyası temsilcileriyle bir dizi toplantıya katılacak ve ikili görüşmeler gerçekleştirecek Şimşek'in temaslarını tamamladıktan sonra yurda dönmesi bekleniyor.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

SONRAKİ HABER