için kaldı

Çin’de yeni koronavirüs vakası alarmı

Koronavirüs salgınının başlangıç adresi Çin, son bir günde görülen vakalar nedeniyle başkent Pekin ve çevresinde virüsü dizginlemek için harekete geçti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin’de yeni koronavirüs vakası alarmı

Çin’de dün itibariyle son 24 saatte 21 yeni koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından başkent Pekin’de sağlık önlemleri önemli derecede arttırıldı. Ülkedeki son vakaların büyük kısmının Pekin Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki Nanfaxin kasabasında görülmesi üzerine iki bölgede halkın tamamına korona testi yapıldı.

1 MİLYON KİŞİYE TEST

Koronavirüs vakalarının görüldüğü Chaoyang ve Shunyi bölgelerinde çok kısa süre içinde 1 milyon kişinin test edildiği ve yeni vakaya rastlanmadığı ifade edildi. Kent ve çevresinde maske takma kuralları, kamu alanlarında ateş ölçümü gibi önlemler sıkılaştırılırken, halka çocukların bu kış erken tatile girebileceği uyarısı yapıldı. Şehir sakinleri yeni yıl ve bahar festivali gibi tatil dönemleri esnasında gerekli olmadıkça kentten ayrılmamaları yönünde uyarıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER