Ayder Yaylası’nda bayram hareketliliği

Doğu Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası’nda, normalleşme süreciyle hareketlilik yaşanırken bölgedeki işletmeler bayramda tam kapasite ile ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ayder Yaylası’nda bayram hareketliliği

Kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla ziyaretçilerine açılan Ayder Yaylası, misafirlerinin gelmesiyle eski hareketli günlerine dönüyor. Hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak ve aynı zamanda tatillerini geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Ayder Yaylası, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Yerli ziyaretçilerin yanı sıra özellikle Arap turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Ayder, şelaleleri, doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla dikkati çekerken rezervasyonları artan işletmeler bayram tatilinde yüzde yüz kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.

DAHA DA ARTACAK

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı, Ayder Yaylası’nın eski günlerine dönmeye başladığını söyledi. Yaylada yoğunluk yaşandığını ifade eden Sarı, “Otellerde doluluk oranı yüzde 70’lerin üzerinde olmaya başladı. Kurban Bayramı’nda yüzde yüze ulaşacağını biliyoruz. Talepler güzel. Tulumlar çalınmaya ve horonlar oynanmaya başlandı. Misafirlerimizi güzel doğamız olan yaylamıza bekliyoruz” dedi. Sarı, “Yabancı turistler daha yeni yeni gelmeye başladı. Havayolları şirketlerinin de açılmasıyla daha çok yoğunluk başlayacak. Şu anda dış pazar gelmeye başladı. Bir süre sonra daha artacaktır diye düşünüyoruz. Yabancı ziyaretçiler konusunda güzel gelişmeler var” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER