için kaldı

Tarım ve Orman Bakanlığından NBŞ kotası açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı nişasta bazlı şeker kotasının artırıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmasığını belirtti. Yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 5'e çıkarılması söz konusu değildir, yüzde 2,5'lik kota uygulaması devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tarım ve Orman Bakanlığından NBŞ kotası açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotasının yüzde 5'e çıkarılmasının söz konusu olmadığını, yüzde 2,5'lik kota uygulamasının devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında 5 Haziran'da yayımlanan Şeker Kotalarının Düzenlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik gerekçe gösterilerek daha önce yüzde 2,5 olarak uygulanan NBŞ kotalarının yüzde 5'e yükseltildiğine dair gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği belirtildi.

YÜZDE 5'E ÇIKARILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER