'Kraliyet işe alımlarda ayrımcıydı'

Birleşik Krallık Kraliyet Ailesi, İngiliz Guardian gazetesinin en az 1960’lı yılların sonlarına kadar Buckingham Sarayı ile bağlantılı memuriyet işlerine “beyaz olmayanların getirilmediği” yolundaki özel haberinde yer alan iddialara cevaben bir açıklama yayınladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Kraliyet işe alımlarda ayrımcıydı'

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, kraliyet ailesi ve Kraliçe 2. Elizabeth’in işe almada ‘eşitlik’ öngören yasalara ilkesel olarak ve uygulamada riayet ettiği kaydedildi.

RESMİ ARŞİV BELGESİ

Guardian gazetesinin haberindeki iddia, üst düzey bir eski saray çalışanının 1968 yılında içişleri bakanlığı bürokratlarına verdiği bilgileri içeren bir resmi arşiv belgesine dayanıyor. Haberde üst düzey bir saray görevlisinin o tarihte, saraydaki memuriyet görevlerine “uygulamada beyaz olmayan (renkli ifadesi kullanılıyor) göçmenler ya da yabancıların işe alınmadığını” söylediğine ilişkin belgeler ifşa ediliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER