Adana’daki 1700 yıllık tarihi Misis Köprüsü'ne yazılan yazılar tepki çekti

Adana'da, Ceyhan Nehri üzerine 4'üncü yüzyılda yaptırılan ‘Misis Köprüsü’nün üzerine kimliği belirsiz şahıslar tarafından sprey boya ile yazılar yazıldı. Yazılan yazıları gören vatandaşlar tepki gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adana’daki 1700 yıllık tarihi Misis Köprüsü'ne yazılan yazılar tepki çekti

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Misis Beldesi’nde yer alan ve Ceyhan Nehri üzerine 4’üncü yüzyılda Roma İmparatoru 2’nci Flavius Julius Constantius tarafından yaptırılan Misis Köprüsü, Anadolu’nun ilk Roma köprüsü olarak biliniyor. Halen araç ve yaya trafiğine açık olan köprü, şehir dışından gelen turistleri de ağırlıyor. Misis Köprüsü’ne sprey boyalarla yazılan yazıları görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. “Torbacının deyişi gibiydi, seni seviyorum deyişin. Freedom. Burhan. Sedam. Mikail Kaya. Ferdiari17. Mehmet, Ferdi, Musti” şeklindeki yazıları kimlerin yazdığı ise bilinmiyor. Sprey boya yazılan yazılardan bazılarının, yine aynı renk boyalar ile üzerinin boyanmak istendiği görüldü.

Adana’daki 1700 yıllık tarihi Misis Köprüsü'ne yazılan yazılar tepki çekti - Resim : 1

“Yazılar mantıksız, cahillik”

Yazılara tepki gösteren vatandaşlardan Ercan Çalışır, “Bu gençlerimizin cahilliği. Cahil insanda burada çok olduğu için kendi kendine gelip yazıyorlar. Gece 11 veya 12’de buradan geçerken gelip yazıyorlar. Buranın tarihi çok eski. Burada hanımızda var. Dekorasyon yapıldı. Vali beyin ve ondan önceki belediye başkanlarımızın faydası oldu. Görüyorsunuz şuraya ‘Ferdiari17’ yazmışlar. Mantıksız. Cahillik bu. Dekorasyon yapmak lazım” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER