Bakan Dönmez: Libya mutabakatı, Türkiye’yi izole etmek isteyenlere en güzel yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Özellikle son Libya mutabakatı Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi izole etmek ve oyunun dışında bırakmak isteyen güçlere karşı yapılan en güzel yanıt ve cevaptır. En kısa sürede orada Birleşmiş Milletler’de tescil süreci tamamlanır tamamlanmaz arama ve araştırma ruhsatlarını da başlatmış olacağız" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Dönmez: Libya mutabakatı, Türkiye’yi izole etmek isteyenlere en güzel yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt’e geldi. Temaslarına Vali Ali Fuat Atik’i ziyaret eden Varank ile Dönmez, daha sonra Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak metal çinko üretim tesisinin temel atma törenine katıldı.

’LİBYA MUTABAKATI, TÜRKİYE’Yİ İZOLE ETMEK İSTEYENLERE EN GÜZEL YANIT’

Metal çinko üretim tesisinin temel atma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin Libya ile yaptığı mutabakatın önemine değindi. Libya mutabakatı Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi izole etmek ve oyunun dışında bırakmak isteyen güçlere karşı yapılan en güzel yanıt olduğunu söyleyen Bakan Dönmez, Birleşmiş Milletler’de tescil süreci tamamlandığında arama ve araştırma ruhsatlarını da başlatacaklarını söyledi. Bakan Dönmez, "En kısa sürede orada Birleşmiş Milletler’de (BM) tescil süreci tamamlanır tamamlanmaz arama ve araştırma ruhsatlarını da başlatmış olacağız. Tabii sadece denizde aramıyoruz. Bu bölgenin de içinde bulunduğu yerlerde petrol ve doğal gazı aramaya devam ediyoruz. Bu sene uzunca bir aradan sonra son 20 yılın en büyük günlük petrol üretimini yakaladık. Türkiye Petrolleri olarak yakaladığımız günlük 50 bin varil. Siirt, Batman ve Diyarbakır’da ilk kez hidrolik çatlatma yöntemiyle petrol ve doğal gaz aramasına başladık. Bu teknoloji Amerika’da geliştirildi. Türkiye’de ilk defa denemeye başladık. İlk olumlu neticelerini aldık. Daha önce çıkartamadığımız kayaçların arasına sıkışmış olan gazı ve petrolü bu yöntemle çıkarma imkanına da kavuşmuş olacağız" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER