Tel Abyad'da 138 köy, yıllar sonra suya kavuştu

BARIŞ Pınarı Harekatı ile özgürlüğüne kavuşturulan Tel Abyad'da, terör örgütü PKK/YPG işgalinden kurtulan 138 köyün yıllardır yaşadığı su hasreti de sona erdi. Türkiye'nin bölgede yaptığı sondaj çalışmaları ve mevcut su depolarının güçlendirilmesi ile köylere su verildi. Köylüler, teröristlerin kendilerini mahrum bıraktığı suya yıllar sonra kavuştuklarını belirterek, bu imkanı kendilerine sağlayan Türkiye'ye teşekkür etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tel Abyad'da 138 köy, yıllar sonra suya kavuştu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ile komşu olan Suriye’nin Tel Abyad kenti, yıllarca terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin işgalinde kaldı. Bu nedenle çoğunluğu zorunlu olarak göç eden kentte kalanlar ise teröristlerin baskısı altında yıllarca yaşam mücadelesi verdi. Her türlü haktan mahrum bırakılan, çocukları zorla silah altına alınan Tel Abyad kırsalında yaşayanlar ise su depolarının tahrip edilmesi nedeniyle suya hasret kaldı. Arazilerini sulayamayan Tel Abyad sakinleri, içme suyu ihtiyaçlarını da tankerlerle karşıladı.

Türkiye, uyarılara rağmen komşusu olan Suriye'de yerel halka uyguladığı baskı ve zulüm ile sınırda oluşturduğu tehdidi sonlandırmayan terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik 9 Ekim 2019 tarihinde Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı'nı düzenledi. Harekat kapsamında Tel Abyad ile Resulayn kentleri ile kırsalındaki yüzlerce köy teröristlerden arındırıldı. Terör örgütünün işgalinin sonlanmasının ardından özgürleştirilen 120 kilometrelik hatta, sivillerin eski günlerine dönmesine yönelik çalışmalar yürütüldü. Kent merkezleri ile kırsal bölgelerin yeniden inşa edilmesiyle birlikte, zorunlu olarak göç eden binlerce Suriyeli de yeniden topraklarına dönüp huzur içerisinde yaşamlarına devam etti.

TÜRKİYE İLE 138 KÖY SUYA KAVUŞTU

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER