Saat 10.57'de telefon çaldı... Zeki'nin son saatlerinde neler yaşandı?

Kaçmaya çalışırken uçaktan düşen gençler, Afgan gençliğinin Taliban korkusunun sembolü oldu. O gençlerden biri de 17 yaşındaki milli futbolcu Zeki Enveri'ydi. Peki Zeki ne pahasına olursa olsun Afganistan'dan gitme kararını neden ve nasıl aldı? O dakikalarda neler yaşandı?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Saat 10.57'de telefon çaldı... Zeki'nin son saatlerinde neler yaşandı?

Yüzlerce Afgan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın pistini doldurmuştu. Taksi yapmakta olan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait nakliye uçağına tırmanmaya uğraşıyorlardı. Kafalarının üzerinde iki Apache helikopteri uçuyor ve dağılmalarını sağlamaya çalışıyordu.

Pistteki Afganlardan biri de 17 yaşındaki Zeki Enveri'ydi. Kalabalığı yara yara uçağın yanına ulaşan Zeki, iniş takımlarından birine tırmandı. Uçağın hızı saatte 200 kilometreye ulaşmıştı ama Zeki sıkı sıkı tutunmaya devam ediyordu.

Birkaç saat önce başkent Kabil'in Taliban kontrolündeki ilk gününe başladığı sıralarda, lise son sınıf öğrencisi ve Afganistan genç milli futbol takımının orta saha oyuncusu olan Zeki, ağabeyini telefonla aramış ve "Afganistan'dan kaçmazsam bir daha asla futbol oynayamam" demişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER