Darbeci komutan gözünü kırpmadan vurdu

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, eski Kurmay Yarbay Büyükyazıcı'nın darbeyi önlemek için toplanan vatandaşlara hedef gözeterek ateş ettiği ve bir vatandaşı dizinden yaraladığı anlar görüntülere yansıdı.

F5HABER F5HABER
Darbeci komutan gözünü kırpmadan vurdu

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Mamak 28. Mekanize Piyade Tugayına bağlı Tank Tabur komutanı eski Kurmay Yarbay Nuri Büyükyazıcı'nın, darbeyi önlemek için toplananlara tank üzerinden hedef gözeterek ateş ettiği ve bir vatandaşı dizinden yaraladığı anlar görüntülere yansıdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Tank Taburu personelinin katıldığı eylemlere ilişkin iddianame ekinde 15 Temmuz gecesi vatandaşların çektiği görüntülere de yer verildi.

Görüntülerde, bir grup vatandaşın Sıhhiye'de Kızılay istikametine giden tanklara engel olmaya çalıştığı anlar yer aldı.

Eski Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Nuri Büyükyazıcı'nın kulesinde bulunduğu en öndeki tankın, ateş ederek ilerlediği, refüjdeki bariyerleri ezerek karşı şeride geçtiği görüldü.

Tankın önünün açılmasına rağmen hedef gözeterek ateş etti

Yoluna devam eden tankın önünün açılmasına rağmen, tank kulesindeki Büyükyazıcı'nın, hedef gözeterek darbeyi önlemeye çalışan vatandaşlardan Faruk Sabır'a tabancayla ateş ettiği ve dizinden yaraladığı anlar da cep telefonuyla görüntülendi. Kayıtlarda, Büyükyazıcı'nın üzerinde bulunduğu ilk tankın ardından 5 tankın daha Kızılay istikametine hareket ettiği görüldü.

İddianamede ifadesine yer verilen Faruk Sabır, bir tankın üzerindeki kişiye "Siz de vatan evladısınız yanlış yapıyorsunuz." dediğini aktararak, askerin, kardeşi ve kendisine hedef gözeterek ateş ettiğini, sağ diz kapağından yaralandığını bildirdi.

Muhabir: Ferdi Türkten

SONRAKİ HABER