A’dan Z’ye Paintball Oyunu, Kuralları ve Stratejisi

Paintball sporu ilk defa 1960’lı yıllarda ABD’de bulunan Nelson Paint şirketinin kurucularından olan Charles Nelson tarafından bir oyun düzeneği haline getirilmiştir. Ormancıların kereste çıkarılacak ağaçları işaretlemesinde yetersiz kalan silahları tekrar modifiye etmesiyle paintball işaretleyicisi ve boya toplarını geliştirmiştir.

F5HABER F5HABER
A’dan Z’ye Paintball Oyunu, Kuralları ve Stratejisi

1960’lı yıllardan 1980’li yıllara kadar paintball işaretleyici ve boya topları geliştirilerek en sonunda 1981 yılının Haziran ayında New Hampshire yakınlarında 12 kişinin bir araya gelmesiyle ilk paintball maçı yapılmıştır.

Paintball İsminin Anlamı
“Paint” İngilizce olarak boya “ball” ise top anlamına gelmektedir.  Paintball’a adını veren boya topları oyunun olmazsa olmaz malzemelerinden biridir. Birçok farklı senaryosu bulunan Paintball’u basit bir şekilde anlatacak olursak iki rakip takımın birbirilerini işaretleme yarışı olarak tanımlayabiliriz.

Paintball İstanbul Avrupa da paintball merkezlerinde, boya topu ismi yaygın olarak kullanılmaktadır. Paintball’u ilk defa oynayacaksanız, boya toplarının sağlığınıza zararlı olup olmadığı konusunda soru işaretleriniz olabilir. Hiçbir şekilde insan sağlığına zararlı olmayan boyalar, kıyafetlerden de yıkanarak kolaylıkla çıkabilmektedir.

Paintball Ekipmanları ve Malzemeleri
 Paintball sporunun ekipmanlarını şu şekilde sıralayarak tanımlayabilir.  Paintball İstanbul Avrupa merkezlerinde bulunan malzemeler; Paintball işaretleyici ya da silahı, maskesi, boya topları, kıyafetleri, koruyucu yelek, boya el bombası, hız ölçerdir.

Marmara Paintball sahalarına geldiğinizde boya topları hariç tüm ekipmanları ücretsiz olarak kiralayabilirsiniz. Paintball malzemeleri gerekli hijyen koşullarını sağlamak için oyun sonrasında yıkanarak ve dezenfekte edilerek temizlenmektedir.

Paintball kıyafetleri, her boy ve kilodan oyuncuların kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede bedeninize uygun bir kıyafeti sahalardan temin edebilirsiniz.  

Paintball Senaryoları, Kuralları ve Stratejileri
Paintball sporunun birden çok senaryosu vardır. Var olan senaryoların yanı sıra siz de takımınızla oyun kurarak paintball oynayabilirsiniz. Ama en yaygın olan paintball oyunu orta bayrak ve köşe bayrak oyunlarıdır. Bu oyunlarda bayrağı ele geçiren ilk takım galip gelerek oyunu kazanır.

Paintball İstanbul Avrupa sahalarında paintball oynayabilmek için bazı temel güvenlik ve oyun kurallarına uymanız gerekir. Özellikle yaralanmaları önlemek için alınan kurallara uymanız sağlığınız açısından önemlidir. Paintball hakemi ya da hakemsiz oynanıyorsa da oyun kaptanları paintball kurallarının uygulanmasını sağlar.

Paintball oyun stratejisi, her sporda olduğu gibi kazanmak için ihtiyacınız olan unsurlardan biridir.  İyi bir paintball stratejisi takım arkadaşlarınızla iletişim, oyun süresince hareket halinde olma ve doğru noktaya boya topu işaretleme şeklinde olmalıdır.

Paintball sporuyla ilgili tüm soru işaretlerini cevapladığımız bu yazımızı okuduktan sonra, en yakın Marmara Paintball sahasından rezervasyon yaptırarak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

SONRAKİ HABER